Medewerkers

Iris Koops (oprichter) heeft zowel een HBO, als een universitaire studie afgerond. Na haar WO-studie organisatiepsychologie heeft zij in het bedrijfsleven en bij de semi-overheid gewerkt als adviseur, Hoofd Personeelszaken en coach. Daarna heeft zij enkele jaren een eigen bedrijf gehad op het gebied van personeelszaken en coaching. Rond 2009 besloot ze het roer om te gooien en zich als ervaringsdeskundige volledig in te zetten voor het bekender maken van de impact van narcistische mishandeling, zij richtte in 2013 het Verdwenen Zelf op en schreef twee boeken. Iris heeft de dagelijkse leiding over de organisatie.

Mathilde Maas Kuper (voorzitter) heeft de pijn die ze ervaarde in haar jeugd gebruikt als rode draad voor haar professionele leven. De voelsprieten de ze al jong ontwikkelde voor sociale dynamiek helpen haar in haar werk als trainer en organsatieadviseur. Zowel professioneel als vrijwillig bouwt ze aan toekomstbestendige leiders en organisaties. Professioneel binnen onderwijsinstellingen, ministeries, ziekenhuizen en maatschappelijke organisaties. In het verleden als vrijwilliger door het opzetten van de oudercommisie van een nieuwe BSO locatie, voor een goed samenspel en dialoog tussen ouders, kinderen en professionals. Recent als landelijk bestuurlid van de Unie van Soroptimisten, waar ze in co-creatie met de 3000 leden gewerkt heeft aan een cultuurverandering en shift naar de nieuwe bestuurscultuur.

Mark heeft een technische achtergrond. Na zijn studie werktuigbouwkunde heeft hij diverse banen gehad in de administratieve sector en in de IT. Daarna is hij twintig jaar zelfstandig systeembeheerder en consultant geweest, tot hij het tijd vond voor een overstap. Als ervaringsdeskundige sloot hij zich in 2014 aan bij Het Verdwenen Zelf. Hij houdt zich binnen de organisatie bezig met de techniek en de administratie, verzorgt de boeken en de workshops en handelt de meeste binnenkomende e-mails af.

Gebi is psycholoog en traumatherapeut en in die hoedanigheid al vijf jaar verbonden aan ons netwerk van professionals. Gebi haar hart gaat uit naar de gevolgen van intieme terreur op kinderen en de veelal ernstige latere gevolgen die opspelen in het stadium van volwassenheid. Sinds een jaar maakt Gebi ook onderdeel uit van de staf van Het Verdwenen Zelf. Ze zet wekelijks een paar uur in om inhoud te geven aan netwerken en verbinden. Zowel met slachtoffers, maar ook met relevante professionals. Doel is om Het Verdwenen Zelf breder op de kaart te zetten en kennis te delen, zodat uiteindelijk nog meer slachtoffers geholpen kunnen worden.

Jolanda heeft ruime ervaring met communicatie die ze zowel heeft opgedaan in het bedrijfsleven als bij verschillende non-profit organisaties in de zorg. Deze kennis komt goed van pas bij het snel doorgronden van de verschillende doelgroepen om vervolgens een juiste doorvertaling naar aansprekende berichten te maken. Stichting Het Verdwenen Zelf doet al 10 jaar ongelooflijk belangrijk werk voor slachtoffers. Jolanda zet zich met plezier in om dit goede werk in de spotlight te zetten, via onder andere de website, social media en via de pers. Haar missie is om via communicatie een bijdrage te leveren aan bewustwording. Enerzijds bij slachtoffers, zodat zij zich gesteund en gesterkt voelen. Anderzijds bij hulpverleners en andere professionals, zodat zij de verwoestende impact op de grote groep slachtoffers leren (h)erkennen en op basis daarvan voor de juiste begeleiding en randvoorwaarden kunnen zorgen die slachtoffers in staat stellen veilig te herstellen.

Naast de vaste medewerkers, zijn er enkele ervaringsdeskundige vrijwilligers betrokken bij het Verdwenen Zelf. Zij voeren diverse taken en activiteiten uit, treden namens het Verdwenen Zelf op en ondersteunen de organisatie. Daarnaast is er een ervaren adviseur op het terrein van emotionele en psychische mishandeling betrokken bij het Verdwenen Zelf.

Het netwerk dat aan het Verdwenen Zelf verbonden is, bestaat uit rond de 30 psychologen, therapeuten en coaches. Zij behandelen tientallen cliënten per jaar en een deel van hen is daarnaast actief als spreker en trainer voor de organisatie. Voor meer informatie over dit netwerk: zie de pagina Organisatie.