Online training jeugd- en gezinsprofessionals


Aanleiding

Psychisch geweld in de vorm van dwingende controle (coercive control) komt veel voor en kan ernstige gevolgen hebben. Het is tegelijkertijd nauwelijks tastbaar voor cliënten en het is als jeugd- of gezinsprofessional vaak moeilijk te herkennen.

Professionals die met kinderen of gezinnen werken hebben vaak te maken met complexe zaken die zich jarenlang kunnen blijven voortslepen. Er kunnen moeizaam te duiden signalen van partnergeweld of kindermishandeling zijn of allerlei procedures en interventies vanuit het familierecht die niet lijken te werken. Patronen van afhankelijkheid, onveranderlijkheid, scheve machtsrelaties of zorgmijding kunnen een rol spelen. Signalen of aantijgingen van persoonlijkheidsproblematiek (narcisme of psychopathie) lijken ook steeds vaker voor te komen.

Hoe kunnen deze signalen en patronen geduid worden en wat kan een professional doen om de achterliggende cyclus van emotionele en psychische mishandeling te doorbreken? Wat is de rol van persoonlijkheidsproblematiek bij plegers, die van trauma bij de slachtoffers en de dynamiek tussen hen? Welke valkuilen zijn er als professional in het contact en waar moet je op letten?

Inhoud
Wij verzorgen al jaren een live workshop waarin we op bovenstaande vragen ingaan. Nu is hiervoor een online versie ontwikkeld. Deze interactieve online training biedt kennis, inzichten en handvatten in het gedrag van slachtoffers en plegers en de dynamiek tussen hen.

Na de training ben je in staat om de signalen en symptomen van emotionele en psychische mishandeling te herkennen. Je krijgt handvatten om zowel met slachtoffers als plegers om te gaan, specifiek binnen de context van de jeugd- en gezinshulp. Je leert om zoveel mogelijk je autonome positie te behouden en te kunnen blijven onderzoeken waar je mee te maken hebt zonder dat je wordt beïnvloed.

Informatie
De training is SKJ geaccrediteerd (9 studiepunten) en vindt plaats in relatief kleine groepen (maximaal 15 deelnemers) gedurende 1 dagdeel. De training wordt verzorgd door twee ervaren trainers. De eerstvolgende training worden aangeboden op vrijdag 25 juni, van 9:00 – 15:30 uur.

Kijk hier voor meer informatie en inschrijven. Lees hier eerdere reacties van deelnemers aan een online training voor professionals algemeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *