‘Ik wil niet negatief zijn over mijn man’

Hoe herken je als professional de signalen van emotionele en psychische mishandeling? Dat is niet altijd eenvoudig. Veel slachtoffers immers herkennen de signalen zelf niet of nauwelijks, of pas als ze al ver verstrikt zijn geraakt in het web van de dader. Vaak zoeken slachtoffers hulp van een therapeut, psycholoog of coach, soms zelfs meerdere keren, omdat ze last hebben van allerlei aan trauma gerelateerde problemen. Maar zonder een duidelijk verhaal over waar die problemen dan vandaan komen.

Kennis is nodig om emotionele en psychische mishandeling te signaleren. Om professionals hierin te ondersteunen, hebben we een artikel geschreven voor het e-magazine GGZ Totaal. Zij hebben een speciale thema-editie over trauma. In het artikel nemen we je mee in het leven van Anna. Aan de hand van haar getuigenis, komt de therapeut steeds meer te weten, maar is dat voldoende om de destructieve dynamiek van haar relatie te achterhalen?

Lees hier het artikel van Tako Engelfriet & Iris Koops over het onthullen van trauma door destructieve relaties, op de site van GGZ Totaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *