Het Verdwenen Zelf verzorgt lezing en workshop tijdens conferentie ‘Geweld in gezinnen; complexe scheidingen en geweld’

Dinsdag 8 november verzorgt bestuursvoorzitter Jelmer van Nimwegen namens Het Verdwenen Zelf een plenaire lezing en een workshop tijdens de conferentie β€˜π†πžπ°πžπ₯𝐝 𝐒𝐧 𝐠𝐞𝐳𝐒𝐧𝐧𝐞𝐧; 𝐜𝐨𝐦𝐩π₯𝐞𝐱𝐞 𝐬𝐜𝐑𝐞𝐒𝐝𝐒𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐰𝐞π₯𝐝’, georganiseerd door Kennisplatform Utrecht.

Tijdens de lezing komt Jelmer met strakke definities, kille feiten en harde getallen: wat gebeurt er achter gesloten deuren en om hoeveel mensen gaat het? Mythes en aannames worden ontkracht. Hoe om te gaan met de destructieve dynamiek, hoe onderscheid je plegers helder van slachtoffer(s!). Welke rol kan de optimaal geΓ―nformeerde hulpverlener spelen?

De workshop met als titel β€˜π‡πžπ«π€πžπ§π§π’π§π  𝐯𝐚𝐧 𝐭𝐨𝐱𝐒𝐬𝐜𝐑𝐞 𝐩𝐚𝐭𝐫𝐨𝐧𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐯𝐫𝐨𝐞𝐠𝐬𝐒𝐠𝐧𝐚π₯𝐞𝐫𝐒𝐧𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐩𝐬𝐲𝐜𝐑𝐒𝐬𝐜𝐑 𝐠𝐞𝐰𝐞π₯𝐝 𝐛𝐒𝐣 𝐜𝐨𝐦𝐩π₯𝐞𝐱𝐞 π¬πœπ‘πžπ’ππ’π§π πžπ§β€™ biedt professionals bewustwording, methodiek en concrete handvatten en effectief hulp en autonoom hulp te bieden aan slachtoffers van psychisch geweld. Dit is noodzakelijk omdat professionals die in hun werk met huiselijk geweld en intieme terreur te maken hebben, door subtiele en manipulatieve gedragspatronen van de pleger in de strijd getrokken kunnen worden en daarmee hun autonome positie kwijtraken. Jelmer geeft deze workshop samen met Marieke van Bakel die als psycholoog verbonden is aan Het Verdwenen Zelf.

Het congres wordt bijgewoond door een gevarieerde groep professionals uit de provincie Utrecht, werkzaam bij onderwijs, kinderopvang, peuterspeelzalen, lokale (wijk)teams, (jeugd)gezondheidszorg, jeugdzorg, huisartsen, kinderartsen, verloskundigen, kraamzorg, GGZ, jongerenwerk, welzijnsorganisaties, gemeenten, Raad voor de Kinderbescherming, Politie en Justitie.

Dat dit onderwerp leeft bij deze groep professionals blijkt uit de overweldigende hoeveelheid aanmeldingen. De 150 beschikbare plaatsen waren in no time vergeven, daarom wordt de conferentie geprolongeerd naar 9 december.Β 

Meer informatie over de conferentie: Conferentie β€˜Geweld in gezinnen: complexe scheidingen en geweld’ – 8 november 2022 | kennisplatform Utrecht Sociaal (husite.nl)

EΓ©n gedachte over “Het Verdwenen Zelf verzorgt lezing en workshop tijdens conferentie ‘Geweld in gezinnen; complexe scheidingen en geweld’”

  1. Geweldig dat deze lezingen gehouden worden. Echter heb ik niet de indruk dat “hulpverleners” (omgeving Utrecht) deze volgen. ik ben slachtoffer van psychische mishandeling, ex partner geweld. mijn ex is gediagnosticeerd met persoonlijkheidsstoornissen, PTSS, borderline. En al jaren in behandeling.
    Hij heeft mijn kinderen van mij en mijn familie onthecht. Hij verzint mishandelingen van de kinderen door mij. De “hulpverleners” geloven hem. Aan waarheidsvinding wordt niet gedaan. De kinderen zitten klem. Mogen niet van hun moeder houden. Een kind is al 2 jaar niet in omgang. De “hulpverlening” vindt wel dat het andere kind gewoon in omgang moet zijn. Let wel, het zijn hele jonge kinderen. Dit brengt zeer ernstige schade aan de kinderen toe. Ouderverstoting is al vastgesteld door deskundigen. Maar daar wordt geen opvolging aan gegeven.
    De rechter heeft meermaals wederzijdse omgang beschikt, maar daar houdt niemand zich aan. Hoe kan het dat “hulpverlening” in NL niet door deskundige mensen wordt gedaan? wat een schade brengt dat toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *