Woensdag 16 februari: een avond over trauma en herstel in de Balie

“Hoe kan het dat juist slachtoffers achterblijven met een groot schuldgevoel en veel schaamte? En hoe ga je door met leven?”

Woensdagavond 16 februari om 20:00 a.s. in de Balie in Amsterdam staat het herstellen van trauma na huiselijk geweld centraal. Je kan hier live of via een livestream aan deelnemen (zie de link onderin). Tako Engelfriet, voorzitter van Stichting het Verdwenen Zelf geeft op deze avond zijn visie over herstellen van huiselijk geweld.

De avond staat mede in het teken van het werk van kunstenaar Lara van Gaalen, de initiatiefnemer van deze avond. Zij vertelt verhalen over herstel en wil met haar werk het beeld van slachtoffers veranderen.

Kirsten Regtop is er ook bij: zij organiseerde vorig jaar een speciale benefietactie voor Stichting het Verdwenen Zelf en is blogger, trainer en spreker op het gebied van huiselijk geweld. Kristel Melissa, ervaringsdeskundige en coach, spreekt ook over dit belangrijke onderwerp.

“Iedere zes minuten wordt er een melding gemaakt van geweld achter de voordeur. Het leed dat daarop volgt, blijft echter vaak onbesproken. Net zoals het huiselijk geweld eerder, onttrekt het trauma zich aan het oog van de buitenwereld.”

Het is mooi dat we aan deze avond kunnen bijdragen. Het thema vraagt immers om veel meer bewustwording en kennis in de samenleving.

Je kan er woensdagavond zelf bij zijn in de zaal of via een livestream meekijken. De beelden van de livestream worden na afloop beschikbaar gesteld. Kijk hier voor meer informatie en hoe je kan deelnemen. Opgave gaat niet via het Verdwenen Zelf maar via de Balie en de genoemde link. We kijken uit naar deze avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *