De zaak Ruinerwold: opdat slachtoffers beter begrepen worden

Anderhalve maand geleden publiceerden wij een blog over de kinderen van Ruinerwold en over de zorgen die wij hadden over de sensatiezucht vanuit sommige media. Israël deelde onze blog op Facebook en gaf daarbij aan dat hij hoopt dat onze boodschap “bij alle journalisten rondom deze zaak op hun bureau komt te liggen…”

Wij waren hierdoor geraakt en besloten een uitgebreider artikel te schrijven gericht op het grote publiek. We geven hierin meer informatie over de kwalijke rol van enkele media, maar trekken ook psychisch geweld in een breder perspectief. Psychisch geweld komt immers veel voor in Nederland. “Door enkel oog te hebben voor de extremiteiten, zonder deze in een context te zetten, is er een belangrijke kans misgelopen om het fenomeen dwingende controle bekender te krijgen in Nederland,” zo stellen wij in ons artikel.

We hopen er zoveel mogelijk mensen mee te bereiken. Zowel Israel als Jessica Villerius (de documentairemaakster) staan achter de boodschap van ons stuk en delen ons artikel op social media. In het artikel vind je bijdrages van de hoofdbegeleider van één van de kinderen, van Jessica Villerius en van Gebi Rodenburg, psycholoog uit ons netwerk.

Gaat de kwestie je ook aan het hart? Deel dan dit artikel in je netwerk! Zodat er meer oprechte aandacht komt voor kindermishandeling, trauma en psychisch geweld. Laten we ons er samen voor inzetten dat slachtoffers beter begrepen worden in onze samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *