Meer bewustwording van het laatste taboe in Nederland: steun ons project!

De impact van emotionele en psychische mishandeling krijgt steeds meer aandacht en dat is ontzettend belangrijk. De cijfers liegen er niet om, 1 op de 7 personen krijgt hiermee te maken. We zijn er trots op dat we al meer dan tien jaar investeren in het op de kaart zetten van emotionele en psychische mishandeling en dat we slachtoffers en professionals concrete ondersteuning bieden. Maar er is meer nodig.

We willen het taboe rond deze kwestie doorbreken. Ons doel is om de problematiek zo zichtbaar te maken, dat het onmogelijk wordt om nog langer weg te kijken. Hoewel emotioneel en psychisch geweld steeds meer erkend wordt, blijft het voor velen onduidelijk wat het precies inhoudt. Daarom willen we een bewustzijnscampagne starten die helderheid schept en mensen wakker schudt. Om dit te realiseren hebben we € 5.000 nodig en daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Al met een klein bedrag steun je ons project.

Ervaringsdeskundige Martin: ‘Voor velen, zoals ikzelf, is het tasten in het duister als je niet weet wat er met je gebeurd is en wat je moet doen. Die duisternis kan worden opgeheven door de juiste informatie en hulp.’

Veel slachtoffers geven aan dat ze een lange zoektocht achter de rug hebben. Door als stichting de onderstroom van dit type misbruik zichtbaar te maken, willen we deze zoektocht verkorten. Zodat eerder duidelijk is waar het slachtoffer of de professional mee te maken heeft en er gepaste hulp ingezet kan worden. Dat gunnen wij iedereen!

Help je mee?
Jouw steun is onze kracht. Samen bouwen we aan een toekomst waarin geen enkel slachtoffer meer vastzit in dat isolement dat velen van ons maar al te goed kennen.

Lotte: ‘Het breekt mijn hart om te bedenken wat wij als slachtoffers hebben moeten doorstaan. Hoe meer ik mezelf terug krijg, hoe meer ik wil vechten. Voor gerechtigheid; voor zichtbaarheid; voor ons. Het Verdwenen Zelf, en dan vooral de boeken van Iris Koops, hebben een onmisbare rol gespeeld in mijn herstel. Ik hoop dat de stichting nog veel meer zichtbaarheid zal krijgen. De maatschappij móét meer weten over narcistisch misbruik.

Onze expertise is hard nodig. De grote aantallen slachtoffers, de ernstige consequenties en de onbekendheid van psychisch geweld vragen om meer actie. Dat kan alleen als er ook meer middelen zijn. De stichting opereert al jaren zonder enige subsidies of bijdragen van fondsen, we zijn afhankelijk van giften. We bereiken als kleine organisatie met weinig mensen en middelen best veel, maar we willen meer doen en betekenen. Dat kan alleen met jouw hulp. We zijn dankbaar voor elke donatie, klein of groot, zodat we dit project uit kunnen voeren.

Thomas: ‘Tijdens al die jaren vol verwarring kon ik geen woorden vinden voor mijn situatie en dus ook niet uitreiken naar hulp. Het Verdwenen Zelf reikte me een taal aan die me ook de woorden gaf. Ik ben uit mijn isolement en uitzichtloze situatie gekomen. Dat gun ik iedereen! Het project dat de stichting nu opzet gaat zeker bijdragen aan het doorbreken van een van de laatste taboes van Nederland. Ik steun de stichting hierom financieel. Doe jij ook mee?’.

De positieve mails en reacties van ervaringsdeskundigen en professionals die met regelmaat binnen komen betekenen ook veel voor ons. De erkenning dat ons werk er toe doet, dat slachtoffers zich ondersteund en begrepen voelen en dat professionals deze vorm van mishandeling kunnen herkennen, is onze belangrijkste motivatie. We hopen steeds meer een verschil te maken, opdat de wereld een stukje lichter wordt. Zoals Aurora het zo mooi verwoordde:

‘Jullie onvermoeibare inzet om deze problemen zichtbaar te maken en slachtoffers te ondersteunen geeft slachtoffers hoop (op beter) en troost. Daarnaast geeft het ons handvatten wanneer alles in de wereld om ons heen lijkt te verschuiven’.

 

Wil je meer artikelen van ons lezen? Zie onze mediapagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *