Communicatiemedewerker gezocht (Freelance)

Stichting Het Verdwenen Zelf geeft sinds 2013 voorlichting, training en (individuele) coaching aan slachtoffers van psychisch geweld/dwingende controle en ondersteunt professionals die met deze slachtoffers in aanraking komen. Dat doen we via de bestseller-boeken van Iris Koops, workshops en begeleiding via ons landelijke netwerk bestaande uit 30 gespecialiseerde behandelaren. Ons doel is om slachtoffers de kennis en kracht te geven om de regie over hun leven weer in eigen hand te nemen. Daarnaast zetten we de schadelijke impact van deze meest voorkomende vorm van mishandeling op de kaart bij beleidsmakers en in de media. Wij zijn een kleine stichting met een compacte staf en bestuur en zijn voor ons voortbestaan afhankelijk van donateurs.

Er liggen veel (commerciële) communicatiekansen om de slagkracht van Het Verdwenen Zelf verder te vergroten. Onze social media kanalen groeien snel, onze websites worden honderdduizenden keren per jaar bezocht en we zien dat psychisch geweld steeds meer (h)erkenning krijgt bij het grote publiek.

Functie-omschrijving

Als ervaren communicatiemedewerker verzorg je de marketing en communicatie-activiteiten van onze stichting. Je wordt hierin bijgestaan door een part time stafmedewerker. Je redigeert verschillende teksten en schrijft berichten voor onze websites, socials en de media. Je verzorgt de promotie van workshops en trainingen en andere activiteiten. Tevens ondersteun je de nieuw op te zetten fondsenwerving. Het aantrekken van donateurs en fondsen is van groot belang voor onze stichting.
Voor 2024 staat het implementeren van de reeds vormgegeven nieuwe huisstijl en website op het programma, alsmede het realiseren van twee campagnes: particuliere donateurswerving en aansluiting bij Orange the World.

Functie-eisen

We zoeken een gekwalificeerde en betrokken freelancer die de doelstellingen van onze organisatie een warm hart toedraagt.

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, een afgeronde opleiding op het gebied van communicatie en relevante werkervaring in marketing en communicatie.
 • Je bent flexibel, enthousiast en goed in staat om zelfstandig te werken. Deze functie vergt regel- en coördinatiekracht, dus je bent in staat om snel te schakelen en hebt overzicht. Daarnaast heb je een hands-on mentaliteit.
 • Je bent in staat om klantcontacten goed te managen en te schrijven voor verschillende doelgroepen: (potentiële) cliënten, professionals en donateurs.
 • Je hebt affiniteit met fondsenwerving.
 • Je beheerst de verschillende social media en WordPress goed en kunt deze voor ons onderhouden.
 • Je bent in staat een relevant media-netwerk te onderhouden en uit te breiden.

Wat maakt werken bij het Verdwenen Zelf zo aantrekkelijk?

 • Ruimte voor eigen inbreng en initiatieven
 • Meebewegen met actualiteiten
 • Gevarieerde werkzaamheden
 • Je werkt vanuit huis en hebt geregeld contact met je collega’s via (beeld)bellen, app en mail.
 • Je levert een waardevolle bijdrage aan een organisatie met grote maatschappelijke impact. Het Verdwenen Zelf is qua onderwerp en het brede aanbod een unieke organisatie.

Aantal uren

Werkuren liggen rond de 16-24 uur per week. De functie is minimaal voor een jaar en het streven is voor langere termijn.

Interesse?

Stuur dan een mail waarin je jezelf voorstelt, met een duidelijke motivatie en gegevens als opleiding, werkervaring, eventuele website et cetera. Je kunt je mail richten aan communicatie@verdwenenzelf.org t.a.v. Jeannette Schasfoort.

Website professionals: https://professionals.verdwenenzelf.org/
Website ervaringsdeskundigen: https://verdwenenzelf.org/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *