21 februari nieuwe editie jongerentraining

Psychisch geweld laat even pijnlijke littekens achter als fysieke mishandeling. Niet op het lijf, maar op de ziel, het (zelf)vertrouwen en eigenwaarde. Littekens die ervoor kunnen zorgen dat het slachtoffers niet lukt om zichzelf te zijn en het leven te leiden zoals zij zouden willen.

Jaarlijks wordt 1 op de 10 jongeren slachtoffer van psychisch geweld.

Werk je met jonge cliënten of cliënten met kinderen die gerichte hulp kunnen gebruiken bij hun herstel omdat ze klem zitten in een toxische relatie met een partner, ouder of ander familielid, collega, leidinggevende of sportcoach bijvoorbeeld? Dan is de training die wij speciaal ontwikkelden voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 15 en 25 jaar voor hen een aanrader.

Jongerentraining vaak beoordeeld met een 10!
Eind vorig jaar presenteerde stichting Het Verdwenen Zelf voor het eerst een online training voor jongeren die slachtoffer zijn geworden van psychisch geweld. De deelnemers gaven aan enorm geholpen te zijn bij het herkennen van de signalen van psychische mishandeling en met de praktische tips die ze kregen om de regie over hun leven weer terug te pakken. Een aantal van hen beoordeelde de training met een 10! Gemiddeld scoorden we een 9,6. Wij ontwikkelden deze training, die gebaseerd is op de trainingen waarmee we inmiddels ruim 30.000 volwassen slachtoffers actief hebben geholpen, omdat er nog geen gericht aanbod voor jongeren bestond.

Nieuwe kans om deel te nemen
De online workshop bieden we opnieuw aan op dinsdag 21 februari aanstaande vanaf 19.30 uur. Daarnaast staat op zaterdag 25 maart een live training voor deze doelgroep op de planning. Deze is geschikt voor jongeren die het prettig vinden om verder de diepte in te gaan en/of lotgenoten te ontmoeten. Inschrijven voor beide trainingen kan via deze link >>>>>
Trainingen voor jongeren • Het Verdwenen Zelf

Om deelname voor zoveel mogelijk jongeren bereikbaar te maken hebben we een speciaal fonds aangewend om de deelnamekosten te kunnen verlagen.

Welke zinnen of opmerkingen die slachtoffers te horen krijgen als ze onderdeel uitmaken van een toxische relatie kom jij tegen? Deel ze hieronder, zodat we slachtoffers kunnen helpen bij bewustwording.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *