Stichting het Verdwenen Zelf zoekt een nieuwe voorzitter

Het Verdwenen Zelf werd in 2013 opgericht door Iris Koops om slachtoffers van psychisch geweld te helpen herstellen. Sindsdien hebben we duizenden slachtoffers ondersteund bij het (her)vinden van hun eigen kracht en autonomie. Daar zijn we trots op! Ook op organisatorisch vlak hebben we stappen gemaakt. In 2020 werden we een stichting om een steviger financiële basis te verwerven. We kijken terug op veel leermomenten en mooie hoogtepunten uit de afgelopen twee jaar, zoals de uitbreiding van ons landelijk netwerk naar 30 professionals en onze intensieve bijdrage aan de succesvolle film ‘Zij lijkt het probleem te zijn’, waarin psychisch partnergeweld en de impact hiervan duidelijk verbeeld worden. Ook genereerden we landelijke media-aandacht, bijvoorbeeld toen Tako Engelfriet als voorzitter van Het Verdwenen Zelf aandacht vroeg voor het belang van strafbaarstelling van psychisch geweld.

Nieuwe fase

Momenteel staan we aan het begin van een nieuwe fase. Jaarlijks worden 700.000 mensen slachtoffer van psychische mishandeling. Met ons 10-jarig bestaan in aantocht hebben we onze missie daarom aangescherpt. Naast onze sterke focus op het helpen van slachtoffers gaan we inzetten op fondsenwerving om onze slagkracht verder te vergroten.

Voorzitterschap

Onlangs heeft Tako zijn werkzaamheden als voorzitter neergelegd. Wij zijn Tako dankbaar voor zijn bevlogenheid, veelzijdige werkzaamheden en zijn hart voor de zaak.
Vanwege zijn vertrek zoeken wij een nieuwe voorzitter die met enthousiasme en expertise de scherper geformuleerde missie van Het Verdwenen Zelf gaat helpen ondersteunen en uitdragen. Daarnaast beschikt de ideale kandidaat over een relevant netwerk, dat aangeboord kan worden om kansen op het gebied van fondsenwerving te verzilveren. Het complete functieprofiel lees je hier: vacature voorzitter stichting.

Interim voorzitter

Tussentijds neemt Jelmer van Nimwegen de voorzitterstaken op interim basis op zich. Jelmer is de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij Het Verdwenen Zelf, waardoor hij lopende zaken tot de komst van de nieuwe voorzitter snel en doeltreffend kan oppakken.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van dit bericht of de vacature van voorzitter nog vragen? Neem dan contact met ons op via contact@verdwenenzelf.org.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *