Nieuw: training jongeren

1 op de 10 jongeren wordt slachtoffer van psychisch geweld. Toch bestaat er nauwelijks gerichte hulp voor deze kwetsbare doelgroep. Daarom komen wij in actie!

Jongeren die op zoek zijn naar een verklaring voor de knoop in hun maag die ze als slachtoffer van psychische mishandeling ervaren maar niet kunnen plaatsen, zoeken hun heil online. Daar stuiten ze op legio snelle lijstje en tests die hen in een paar minuten vertellen dat ze in een toxische relatie zitten. Deze vorm van ‘clickbait’ doet maar kwaad dan goed. Want ‘de test zegt dat ik een relatie heb met een narcist, wat nu?’ Het resultaat is nog meer verwarring en onzekerheid, zonder uitzicht op een uitweg. Psychisch geweld herkennen is ingewikkeld, zeker voor jongeren die het vaak nog lastig vinden om hun gevoelens te plaatsen en duiden.

Daarom wordt het hoog tijd dat jongeren écht geholpen worden. Dit najaar presenteren wij twee trainingen (live en online) op maat voor slachtoffers tussen de 15 en 25 jaar. Deze zijn gebaseerd op onze trainingen die de afgelopen jaren ruim 30.000 volwassen slachtoffers actief hebben begeleid bij hun herstel en afgestemd op de doelgroep. Onze trainingen worden beoordeeld met een 9,6.

De trainingen voor jongeren volgen op het filmpje dat we samen met Israel van Dorsten maakten om bewustwording voor onder andere de subtiliteit van psychische mishandeling te creëren. De overweldigende respons op deze video maakte nog maar eens pijnlijk duidelijk hoeveel mensen en juist ook jongeren, behoefte hebben aan hulp.

Wij bieden een live training, waarin de deelnemers in een kleine groep op een veilige manier aan de slag gaan met oefeningen die hen bekrachtigen en waar ze voor altijd op terug kunnen vallen. Daarnaast helpt de gerichte informatie hen om uit de greep van psychisch geweld te komen. Ook ontmoeten ze andere slachtoffers van dezelfde leeftijd, die hetzelfde meemaken en waar ze veel steun aan hebben. Er komt ook een online training via Zoom, waarin de jongeren in twee uur worden meegenomen in het proces van bewustwording en veel informatie krijgen die ze kunnen inzetten om zelf aan de slag te gaan met hun herstel > Via deze link vind je uitgebreide informatie over beide trainingen: verdwenenzelf.org/jongeren

Heb jij als professional te maken met jongeren, of wellicht cliënten met kinderen die onze hulp goed kunnen gebruiken? Kom dan ook in actie! Wij hebben ons fonds voor minima aangeboord om de deelnamekosten laag te houden. Jij kunt jouw cliënten op de trainingen attenderen en het bericht op onze LinkedIn pagina liken, delen en professionals voor wie dit aanbod interessant is taggen om maximaal impact te maken. Zo bereiken we via dit platform nog meer ouders, verzorgers en professionals die jongeren kunnen attenderen op dit nieuwe aanbod.

Alvast bedankt voor je hulp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *