“Een narcist vindt het geoorloofd om zich destructief te gedragen.”

“Een narcist vindt het geoorloofd om zich destructief te gedragen. Daardoor kunnen de gevolgen voor de directe omgeving behoorlijk ernstig zijn, omdat het vaak om ernstige emotionele en psychische mishandeling gaat.”

Dat zegt auteur en oprichter van het Verdwenen Zelf, Iris Koops, vandaag in een artikel in het AD over de gevolgen van narcisme. Het gebrek aan wederkerigheid is vaak kenmerkend:

“Narcisten geven hun omgeving de schuld van alles dat fout gaat. Het zal nooit aan henzelf liggen. Het is altijd de partner die niet meewerkt, of een kind dat vervelend doet.”

Narcisme zelf is redelijk bekend in de zorg, maar de gevolgen ervan voor naasten zijn veel minder bekend. Het is vaak “een blinde vlek” bij professionals.

Mooi dat we op deze wijze op een laagdrempelige manier kennis over de gevolgen van narcisme met het grote publiek kunnen delen. Aan het einde van het artikel worden lezers doorverwezen naar onze site voor meer achtergrondinformatie.

Kom je niet vaak op de site van het AD dan kun je direct het hele stuk lezen, ben je eerder op de site van deze krant geweest dan is het misschien nodig om je eenmalig (gratis) in te schrijven.

Wil je meedoen met het bekender maken van de gevolgen van narcisme? Deel dit artikel dan met je netwerk.

Lees hier het hele artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *