Internationale dag over narcistische mishandeling

Maandag 1 juni 2020 is het weer World Narcissistic Abuse Awareness Day (WNAAD). Een Amerikaans initiatief om de gevolgen van narcistische mishandeling voor het voetlicht te brengen. Het is bedoeld voor slachtoffers èn professionals die graag bekende sprekers op dit terrein willen horen over diverse thema’s op dit gebied. Het is ontzettend belangrijk dat er meer aandacht wordt gegeven aan de gevolgen van emotionele en psychische mishandeling. Dit is een waardevol initiatief om experts op dit gebied aan het woord te laten die treffend kunnen vertellen over wat die gevolgen zijn en wat je er aan kunt doen. Daarnaast helpt het ook in het bekender maken van de ernstige problematiek van emotionele en psychische mishandeling en het herkennen en erkennen van wat slachtoffers allemaal meemaken en moeten ondergaan.

Het is een mooi online programma geworden met bekende experts als Christine Louis de Canonville, die in Ierland één van de drijvende krachten is geweest om emotionele en psychische mishandeling expliciet strafbaar te krijgen. Iris verwijst in haar beide boeken regelmatig naar deze deskundige. Daarnaast Donna Andersen (van de bekende website Lovefraud) en bijvoorbeeld ook dr. Craig Malkin, een auteur die ook wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan naar emotionele en psychische mishandeling. Er zullen nog vele andere ervaringsdeskundigen, therapeuten, auteurs, juristen, onderzoekers en psychologen aan het woord komen; in totaal 23 sprekers. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: ‘hoe om te gaan met hoogconflictscheidingen’, ‘het begrijpen en omgaan met complex trauma’ en ‘hoe jezelf te beschermen tegen verdere mishandeling’.

Het is een gratis online bijeenkomst die start op maandag 1 juni om 17 uur Nederlandse tijd. Op die tijd kan je op deze link klikken om toegang te krijgen tot alle spreekbeurten: https://wnaad.com/2020-survivor-empowerment-telesummit-homepage/. Je kan je ook alvast inschrijven voor hun nieuwsbrief. Je kan de spreekbeurten in willekeurige volgorde kiezen en bekijken. Overigens is het, alleen op 1 juni aanstaande en gedurende 24 uur, gratis. Als je het terug wil kijken, moet je dat tegen betaling doen. En, ook niet onbelangrijk, het is uiteraard wel in het Engels.
De afgelopen jaren deden meer dan 20.000 mensen mee aan de bijeenkomst – een mooi aantal. Je kan ook meedoen aan het promoten van de bijeenkomst door hun site te liken of te delen op social media. Je kan de hashtag #IFMYWOUNDSWEREVISIBLE op 1 juni 2020 gebruiken om zo aandacht geven aan de ernstige, vaak verborgen en niet erkende gevolgen van emotionele en psychische mishandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *